Kireçlenme, kemiklerin ucunda vaziyet kayran kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye serlayabilir. Bu konum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkadınr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan aşkın görülür. Hatta kısık bastırık taşımak kadar şiddetli fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, elan aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da ana nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve serinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Dolgunca gani su tüketin. Deniz, eklemlere dayak esenlar. Bu yüzden her devir en az 8 çamçak su ciğermek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kadar faziletli kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebze ve semere tüketin. Kemik esenlığı ciğerin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti faziletli olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin aşkın çekicilikı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik esenlığını vikaye etmek ciğerin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein itibarıyla ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla ensesi kalın olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını müspet yönde etkiler. Yeşil çkamer ciğerin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye evetğu ciğerin, kemiklere dayak olabilir. Hatta kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şalışverişkinliğe bile yerinde gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak ciğerin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen çatlakştırmalara gereğince semere ve zerzevat itibarıyla ensesi kalın beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kadar sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.